't Gilde de Bevelanden
Vrijwilligers delen kennis, kunde en ervaring

Stads- en streekgidsen

Let op:
De gratis rondleidingen door de Goese binnenstad op de woensdagmiddagen worden in aangepaste vorm hervat vanaf 18 augustus 2021. Maximaal 20 personen. Vooraf aanmelden aan de balie van het Touristisch Informatie Punt Goes, Singelstraat 13 Goes, is verplicht. De deelnemers worden verdeeld over drie groepen. Tijdens de rondleiding houden de deelnemers en de gids 1,5 meter afstand van elkaar.

De historische wandeling door de binnenstad van Goes kan onder bepaalde voorwaarden worden aangevraagd. Informeer vrijblijvend via stadsgidsen@gildedebevelanden. nl
De maritieme wandeling en een gids voor een busrit kunnen voorlopig niet worden aangevraagd.


Goes is een historische stad met veel bijzondere bezienswaardigheden. De vele historische monumenten, de besloten stadshaven en de vesten rondom het centrum getuigen van een rijk verleden.
Onder leiding van enthousiaste en deskundige gidsen van ’t Gilde de Bevelanden kunt u deelnemen aan rondleidingen door het hart van Goes met zijn historische panden. De rondleidingen duren ongeveer anderhalf uur.
Op afspraak is ook mogelijk om in de bus begeleiding van een gids te krijgen bij een ontdekkingstocht door de Zak van Zuid-Beveland.

De Gildegidsen verzorgen de volgende rondleidingen:

Er is een prachtige folder verkrijgbaar waarin het historische hart van Goes op een speelse manier wordt afgebeeld en beschreven.
De folder is verkrijgbaar bij Historisch Museum De Bevelanden voor € 2,--
De folders is ook in het Engels en Duits beschikbaar.

Aanvragen rondleidingen

U kunt rondleidingen of een gids voor een busrit door de Zak van Zuid-Beveland aanvragen via de webpagina van de betreffende wandeling.
Of bij de coördinator stadsgidsen: Telefoon: 06-14 53 03 19
E-mail: stadsgidsen@gildedebevelanden.nlOp zon- en feestdagen kunnen geen rondleidingen en gidsen worden geboekt.

Voertaal

De voertaal is Nederlands. Tegen een meerprijs kan ook in een vreemde taal worden rondgeleid.
Alle besproken rondleidingen kunnen aan uw wensen worden aangepast.

Betaling rondleidingen

Voorafgaand aan de besproken rondleiding ontvangt u een bevestiging van de afspraken. Deze bevestiging is tevens de nota.
Het bedrag dient vooraf te worden overgemaakt op rekeningnummer NL 47 RABO 0103 4374 87 t.n.v. Stichting ’t Gilde de Bevelanden o.v.v. uw naam, de naam van de rondleiding/busrit en datum.

Coördinator Rondleidingen Louis Schigt.