't Gilde de Bevelanden
Vrijwilligers delen kennis, kunde en ervaring
Terug naar vorige pagina

Kinderwandeltocht door Goes


Vroeger was alles anders dan nu in Goes. Of kun je in de stad nog dingen van vroeger herkennen?

Ontdek het zelf tijdens de Kinderwandeltocht van ’t Gilde de Bevelanden. Je komt erachter wat wezen zijn en waar ze woonden. Hoe dik de boom in de Manhuistuin is kun je proefondervindelijk te weten komen. En wat deden mensen vroeger om zich te beschermen tegen de pest? Waar zaten lang geleden boeven gevangen? Wat was een meesterproef? En dobbelen om werk, doen we dat nu nog? Samen met een gids loop je door Goes en ontdek je zelf de antwoorden op de vragen. Aan het eind van de wandeling weet je meer van Goes dan toen je begon én je krijgt een leuke verrassing als herinnering aan je ontdekkingstocht door de stad.

De Kinderwandeltocht is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en kan worden geboekt als activiteit tijdens een verjaardagspartijtje.
Iedere deelnemer krijgt een routebeschrijving om mee te helpen de route te vinden. Tijdens de route lossen de deelnemers een puzzel op. Schrijfbenodigdheden worden aan het begin van de route uitgedeeld en aan het eind weer ingenomen.

Startpunt: voor het Historisch Museum De Bevelanden, ‎Singelstraat 13, 4461 HZ Goes.
Dag en tijd: volgens afspraak.
Duur: de wandeling duurt een uur.
Aantal deelnemers: volgens afspraak. Groep tot maximaal 10 deelnemers. Per 5 deelnemers zorgt de aanvrager voor een volwassen begeleider. Begeleiders kunnen gratis deelnemen.
Kosten: € 6,00 per deelnemer, inclusief kleine verrassing / € 8,50 per deelnemer, inclusief kleine verrassing en consumptie na afloop.

Annuleren kan kosteloos tot 7 dagen voor de geplande datum van een rondleiding. Bij latere annulering wordt 40% van het totaalbedrag in rekening gebracht met een maximum van € 50,00. In voorkomende gevallen kan een coulanceregeling worden toegepast.

Aanvragen
U kunt deze wandeling aanvragen via onderstaand formulier
of via de coördinator Rondleidingen.
Telefoon: 06-14 53 03 19
E-mail: stadsgidsen@gildedebevelanden.nl
Op zon- en feestdagen kunnen geen rondleidingen en gidsen worden geboekt.

Voertaal
De voertaal is Nederlands.

Betaling
Voorafgaand aan de besproken rondleiding ontvangt u een bevestiging van de afspraken.
Deze bevestiging is tevens de nota. Het bedrag dient vooraf te worden overgemaakt op rekeningnummer NL 47 Rabo 0103 4374 89 t.n.v. Stichting ’t Gilde de Bevelanden o.v.v. uw naam, de naam van de rondleiding (Kinderwandeltocht) en de datum.
Coördinator Rondleidingen: Louis Schigt.

U kunt hier uw aanvraag doen voor een gids voor de Kinderwandeltocht in Goes: